1500 eller 2500 Lumen!

Hej

Vi er kommet igang med vores vinter projekt. Min ven Snorre har fundet nogle LED prints, som vi bare må bygge nogle lygter rundt om.


Vi har valget mellem 4 eller 7 Cree XP-G R5 dioder på printet. Hver diode kan udsende 493 lumen ved 1,5A men vi vælger nok at køre dem ved 1A hvor de “kun” giver 370 lumen, det giver os til gengæld lidt minder varme vi skal af med og nogle flere muligheder for valg af driver.

Med fire dioder vil give ca. 1500 lumen, det samme som kan klemmes ud af en forlygte på en bil. Den vil kunne give længer batteri tid end den med syv dioder. Omvendt vil den med syv overgå det meste på marked med sine 2500 lumen, undtage dem der klemmer et Xenon landingslys fra en Boeing 737 ind i en lommelygte…

This entry was posted in LED Light and tagged , , , , by Peter. Bookmark the permalink.

About Peter

M.Sc. In Mechanical Engineering and Product Development. Started openproduct.dk as hobby and educational project about the use of open innovation and social media. In my professional life I work as a product development consultant. I have participated in and managed development projects for international leading companies, such as Airbus, Grundfos, Bang & Olufsen, Sander Hansen, and others. Besides product development I enjoy sailing, mountain-biking, orientering and telemark skiing. http://dk.linkedin.com/in/peterrosenbeckmortensen http://twitter.com/PeterRMortensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.