LED there be light!!

Så er de her – dioderne! Vel ankommet midt i frokostpausen gik der ikke længe før et par af de mest ivrige sprang op fra spisebordet og spænede over til værkstedet, så man knapt kunne se røven for bare fodsåler!

Et primitivt køleprofil, der var blevet forberedt i smug samme dag fik et lag termisk pasta, en 7up fik loddet et par ledninger på og så var det ellers med at få sat strøm til skidtet!

Første indtryk er: “Hold da op!” De giver meget lys – desværre også en del til siderne – så vores OTF lumens bliver ikke helt så høje som fabriksopgivelserne ellers lod i vente. Nå pyt – her er et par billeder af, hvad vi kunne se. Dioderne kører ved 300 mA altså lige under 6W. Pæren til sammenligning er en 50W halogen. Ser man godt efter på billederne, kan man se, vi ikke lyver, selvom man ikke rigtig kan få øje på pære i første billede

På det sidste billede har vi skruet ned, så halogenpæren og dioderne brænder samme effekt af.

Vi tog ingen billeder af det, men det siger næsten sig selv, hvor ekstremt meget lys de giver, når vi skruer op til 1000mA for slet ikke at tale om de 1300, der er maksimum for vores driver…. men så bliver køleren altså også varm, så vi skruede hurtigt ned til et mere sikkert niveau igen.

Næste trin bliver selvfølgelig at få koblet driver og dioder sammen, få en kontakt på og så ellers begynde at finde ud af, hvor grænserne går.

De “små” 4’ere var naturligvis også kommet, men dem fik vi ikke lige sat strøm til med det samme. Et par nærbilleder skal I dog ikke snydes for:

Alle billeder fra dagen kan ses her på Peter Mortensens Picasaweb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.