Hovedet på bloggen!

Drenge og piger – Så rykker det!

En gammel kending, Anders Normark, der har sit eget maskinværksted helt derude, hvor kragerne ikke gider vende tilbage, har meldt sig som frivillig til at fremstille den eller de første prototyper. Tak Anders!! Se hans side på http://www.anr-cnc.dk/

Anders har leveret emner i hundredevis til prominente kunder som B&O, Grundfos, Airbus og medicinalvirksomheder hvis navne er så hemmelige det får CIA’s arkiver til at fremstå som BT’s forsidestof. Der er styr på tingene derude i Nr. Asmindrup og vi regner med at modtage et sæt komponenter til lygtehus efter nytår.

Mellem linierne er det dermed også sagt at vi nærmer os det tidspunkt, hvor vi skal have folk til at være med eller ej, når vi trykker på serieproduktionsknappen. Det kommer penge med i billedet, men vi har gjort alt for at kunne fremstille emnerne så fordelagtigt som muligt uden at gå på kompromis med gode features. Bemærk at dette lygtehus bliver vandtæt – sådan cirka IP68 – og samtidig også kan bruges som hoved på en stavlygte. Dykkerlampe anyone?

Keep you posted

Første prototype til 7up XP-G

7 thoughts on “Hovedet på bloggen!

 1. Dykkerlampe? bliver det virkelig så tæt?
  Hvad er definitionen på den her rating “IP68” du nævner?

  (ved selvfølgelig det er “homemade” = ingen garanti)

  ~Tommy
  Ja, dykker – men have faktisk forestillet mig lygten også kunne bruges til det!

 2. Meget interessant projekt. Jeg håber, at alle interesserede vil give sig til kende og støtte op om det.

  Er det tanken, at lampen skal leveres samlet eller som samlesæt?

  Har I en indikation af hvad prisniveauet bliver?

  • Hej Anders,
   Jeg er glad for du synes det er et interessant projekt.

   Vi er stadig igang med at udvikle og producere de første prototyper og der er stadig mange uafklarede punkter. Blandt andet er der endnu ikke kikket på en batteri løsning. Om det bliver muligt at købe lygterne på et tidspunk og til hvilken pris, er os stadig uafklaret. I givet fald bliver det kun som samlesæt.
   Ville du have mod på et samlesæt og hvad ville du bruge lygten til?

   Jeg satser på vi har de første lygter samlet her i januar.
   Peter

   • Jeg har helt klart mod på et samlesæt, hvis prisen og ydelsen kan mere end matche de lygter der findes på markedet.

    Jeg er på jagt efter en lygte til løb og mountainbike og synes, at der mangler alternativer mellem Silva XCL (halogen, ca. 1800 kr inkl. 9 AH batteri) og så Lupine Piko X (led, ca. 2400 kr). En vandtæt udgave til dykning vil også være interessant.

 3. Hej Anders,

  Jeg har selv en Silva 478 (forgænger modellen til XCL), som jeg er rigtig glad for til o-løb og mountainbike. Jeg mener den er ratet til 350-380 lm. 4’er som jeg er ved at bygge bliver noget minder fysisk men absolut ikke i lysstyrke med 1500 lm. Selve lygtehuset bliver i CNC bearbejdet sort eloxeret aluminium og i en bygge kvalitet der gerne skulle ligge over Silva’en. Jeg er rigtig spændt på at få samlet prototypen og se om den lever op til forventningerne.

  Lupine lygterne har jeg ikke haft hånden, men ud fra hvad jeg kan læse på nettet og ikke mindst prisen, vil jeg forvente en meget høj kvalitet i alle detaljer. Piko X er ratet til 550 lm og selv den dyre Wilma X er ”kun” ratet til 1100 lm. Mange af de features Lupine har, kommer vores lygte også til at have (temperatur overvågning, batteri indikator, programmerbare lysstyrker) Læs evt. Snorres indlæg “Driver med det hele”

  Der hvor der mangler at blive lavet en indsats for at matche os med Lupine og Sliva er på pandebåndet. I første omgang har jeg bare købt et billig et på Dealexteram.com, som jeg har tænkt mig at bruge. Alternativet kunne man lave et selv eller til nød købe et Lupine.
  Jeg kan ikke sige noget om hvornår, hvilken pris og hvis overhovedet jeg vil kunne tilbyde lygten. Det er der alt for mange usikkerheder på p.t..

  • Jeg har researched lidt mere og har fundet nogle spændende lygter på http://www.exposurelights.com. De sælger et pandebånd til deres mindste lygte Joystick!: http://www.exposurelights.com/product/000057/joystick-mk.5/ – så den kan monteres (oven)på cykehjelmen og på hovedet med pandebåndet. Joystick skulle ligge på omkring 300 lumens.

   Desværre kan deres 900 lumens Diablo ikke bruges sammen med pandebåndet – kunne ellers være fedt.

   Dansk forhandler: http://www.lightgear.dk/

   Måske pandebåndet kan bruges til jeres lygte – eller bliver den for buttet?

   • vores lygte er bygget noget anderledes op og bliver efter min mening for stor til at placer på siden af hovedet. Jeg tro det er samme konklusion exposurelights er noget frem til for deres mk.5.
    4’er eller 4 am er lavet så den kan monteres på cykelstyret (både ø24 og 32) samt på et pandebånd fra dealextream til små penge. Jeg kunne dog godt frygte at pandebåndet ikke lever helt op til kvalitets niveauet i resten af lygten, men det er en start. Det er selvfølgelig noget jeg vil evaluere sammen med de mange andre features i løbet af næste uge, når jeg har prototypen samlet. Jeg ligger selvfølgelig nogle billeder op på sitet.
    DX har også et der vil kunne bruges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.