Græstrimmer hack – til enarmet mand

Min onkel fik i januar 2010 en blodprop i hjernen. Det har medført talebesvær og lammelser i højre side af kroppen. Værst er det med hans højre arm, der er helt lam. Han kæmper hårdt for at vende tilbage til en “normal” hverdag og vil gerne selv klare mange af de opgaver der er omkring hans hjem.
En hverdagsting, dog p.t. lidt uden for sæson, er græsslåning og kanttrimning. Specielt kanttrimmeren volder min onkel vanskligheder. Den er designet til folk med fuld førlighed i begge arme og kræver ganske mange krafter at holde udstrakt i en arm.
Min onkel har nu bedt mig om at prøve at “hacke” hans gamle Gardena kanttrimmer. En fed udfordring og en stor glæde for mig hvis jeg kunne hjælpe. Jeg håber openproduct’s brugere kan hjælpe med at finde en løsning.

This entry was posted in Græstrimmer hack and tagged , , by Peter. Bookmark the permalink.

About Peter

M.Sc. In Mechanical Engineering and Product Development. Started openproduct.dk as hobby and educational project about the use of open innovation and social media. In my professional life I work as a product development consultant. I have participated in and managed development projects for international leading companies, such as Airbus, Grundfos, Bang & Olufsen, Sander Hansen, and others. Besides product development I enjoy sailing, mountain-biking, orientering and telemark skiing. http://dk.linkedin.com/in/peterrosenbeckmortensen http://twitter.com/PeterRMortensen

7 thoughts on “Græstrimmer hack – til enarmet mand

 1. Hej Peter,

  Hvad med en støtte op til underarmen, omkring albuen, til at tage momentet. Og så måske et håndtag der peger opad, så man ikke skal have hånden så bukket.
  Hvis den er tung, skal den måske også ha’ en skulderstrop fæstnet nær håndtaget til at tage vægten.

 2. Hvad med en slags støtte der går op ad armen, lidt ligesom den øverste del af et par krykker. På den måde kan hele armen hjælpe med at støtte, i stedet for at alt vægten skal ligge på håndleddet.

  Et alternativ kan være en modvægt på et forlænget håndtag. Så forøges vægten godtnok betragteligt, men den bliver muligvis mere behagelig at manøvrere med, når den er tættere på at være i ligevægt.

 3. Hej Per og Asbjørn,

  1000 tak for jeres inspiration. Jeg har faktisk en gammel krykke liggende, som måske kunne få et nyt og værdigt liv som organdonor til min onkels græstrimmer. En skulderstrop eller kontravægt kunne evt. efterfølgende monteres.

  Da jeg nok har lidt tid at løbe på inden græsset overhaler mig, vil jeg lade bloggen stå åben for flere kommentarer og mere inspiration. Hvad synes I andre om at bruge en krykke og har I nogle alternative ideer?

 4. Pingback: Græstrimmer hack – Søges: dele og tid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.