Hvad sker der i hall sensoren?

Den mørke tid er kommet med overraskende hastighed. Det tid til at komme i gang igen efter en lang sommerpause.

Sidst havde jeg en masse uforklarlige hendelser når jeg prøvede at programmere vores LED driver. Første troede jeg der var løse forbindelser og dårlig lodninger. For at analyser percist hvad der skete når der blev trykket på hall sensoren, har haft et ocyloskob koplet til hall sensoren. Med oscilloskopet har jeg så kunne måle om hall sensoren trak signalet “lav” når magneten blev trykket ned.

Programmering af setting forgår ved en kombination af korte klik (<0,3s) og lange tryk (>0,3s). Jeg har haft en bekymring at bevægelse at vores tryk knap tog længer tid end 0,3s og det der skulle være korte klik blev til lange tryk og det var det der drillede når jeg prøve at programmer driveren

I videoen giver jeg først 10 kort klik. De er alle ca. 0,2s, minder end de 0,3s, så det er ikke korte klik der bliver til lang tryk.

For at komme ind i settings skal man give 3 korte klik og 1 langt tryk. De 3 klik går fint, men i det lange tryk kommer der to afbrydelser hvor hall sensor signalet går “højt”. Det skal det ikke! Afbrydelsen svar til at der kommer et ekstra klik hvilket betyder at driveren går i programmerings menuen eller helt ud af settings menuen.

Er der nogen, med elektronik kendskab, der kan forklare hvorfor den gør som den gør?

This entry was posted in LED Light and tagged , , , by Peter. Bookmark the permalink.

About Peter

M.Sc. In Mechanical Engineering and Product Development. Started openproduct.dk as hobby and educational project about the use of open innovation and social media. In my professional life I work as a product development consultant. I have participated in and managed development projects for international leading companies, such as Airbus, Grundfos, Bang & Olufsen, Sander Hansen, and others. Besides product development I enjoy sailing, mountain-biking, orientering and telemark skiing. http://dk.linkedin.com/in/peterrosenbeckmortensen http://twitter.com/PeterRMortensen

3 thoughts on “Hvad sker der i hall sensoren?

  1. Hej Peter!
    Jeg tænkte at det enten kunne være forskningen til sensoren der falder ud eller det er et induceret magnetfelt der overvinder det påtrykte? Går signalet lavt når lygten lyser? Skulle vi pvøve at flytte sensor langt fra lygte og se om det samme sker?

    • Hej Hans,

      Jeg har haft snakket med en elektronikkyndig, han var også inde på at det kunne være forsyningen der var ustabil. Han forslog at sætte en kondensator mellem jord og forsyning på hall sensoren. Jeg har fået fat i nogle jeg skal have loddet på. Kaster mig ud i det i aften. Du er velkommen til at komme og lege med 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.